Благодійники з фонду «Оберіг надії» допомагають біженкам з дітьми

Волонтери і благодійники продовжують забезпечувати потреби біженців, які зараз знаходяться у Львові. Так притулок для матерів з дітьми Shelter Lviv, що на вулиці Стрийській, отримав засоби для прання, декілька прасувальних дошок, праску та предмети особистої гігієни від благодійного фонду «Оберіг надії».

Саме ці речі містив список, який волонтери передали віце-президентові «Оберегу надії» Олегові Пукію кілька днів тому. Тоді він саме привіз у Shelter першу партію гуманітарної допомоги.

«Ми прагнемо надати допомогу тим, хто її найбільше потребує, і надати саме ті речі, які покращать побут людей, яким довелося залишити рідні домівки», - говорить Олег Пукій.

До слова, благодійники використали у тому числі й кошти, які передав громадянин росії із Санкт-Петербурга, якому соромно за свою країну. І таким чином він намагається спокутувати провину перед Україною. Свого часу Віктор К. вчився в одному з львівських вишів. Зараз він виходить на одиничні пікети на росії, і вже декілька разів потрапляв у СІЗО.

Керівник дитсадочку «РІО» (на базі якого й утворено притулок) Ольга Забзалюк подякувала за допомогу і забезпечення реальних потреб переселенців зі східних та південних регіонів нашої країни.

Пані Ольга розповіла про те, як створювався Shelter Lviv, і скільки людей пройшло через нього вже у перший тиждень війни.

Зараз у притулку близько 30 дітей, хоча в окремі періоди їх бувало й понад 50. Дорослих значно більше, розповідає керівниця садочку.

Також Ольга Забзалюк зазначила, що з дітками у притулку постійно займаються волонтери:

Їм сподобався Львів, сподобалась наша автентичність, і багато з них намагається говорити українською.

Дівчина Крістіна евакуювалася з Харкова разом з мамою, старшою сестрою і братом. Батько залишився боронити рідну землю.

Війна триває, і Shelter Lviv, як і вся західна частина України, продовжує надавати прихисток людям із тих регіонів, де точаться бої. Тож і надалі притулок потребує певних речей: за словами Ольги Забзалюк, це продукти харчування, фрукти для діток та молокопродукти.