Гуманітарна допомога з Італії прибула на Львівщину

      Три мікроавтобуси Volkswagen Crafter із гуманітарною допомогою перетнули польсько-український кордон у ніч зі суботи на неділю. Ліки і продукти харчування, збір яких організували українці, оперативно доставили з південних регіонів Італії – Неаполя, Ломбардії, Сицилії, координатор Наталія Ходаківська . І вже 6-го березня її доставили до адресатів.   

        За словами радника начальника Львівської обласної військової адміністрації Юрія Кмітя, завдяки супровідним листам генерального консульства України в Мілані та Львівської ОВА допомогу вдалося швидко доправити до Львова. Її поділять між дітьми-сиротами зі східних областей України, яких прийняла Львівщина в закладах освіти департаменту освіти області. Також частину продуктів харчування довелося у неділю терміново завезти у Ставропігійське ВПУ, куди прибули діти спортивної школи-інтернату зі Запорізької області. 

«Гуманітарну допомогу з країн Європейського Союзу, зокрема Польщі та Італії, доправляють різними шляхами, - розповідає Юрій Кміть. - Співпраця налагоджена  за декількома напрямками: міждержавному, по лінії міст-партнерів і суто приватному – між благодійними фондами, комерційними структурами, людьми. Міждержавна допомога іде централізовано через визначені пункти пропуску. Співпраця між містами-партнерами має свою специфіку та географію. Польський Любачів, наприклад, дружить із Львівським районом, словацьке містечко Сніна – зі Самбором.  Також допомогу формують люди для благодійних фондів, батальйонів, організацій, доправляють конкретним адресатам».

  За словами Юрія Кмітя, допомогу з Італії реалізовано в рамках підписаного договору між департаментом освіти Львівської ОВА і міжнародним благодійним фондом «Оберіг надії» (президент - Марія Яремчук). Фонд опікується дітьми-сиротами, які прибули з охоплених війною областей України.